OVER
GONNIE VAN DONGEN

In 1998 heb ik de opleiding fysiotherapie voltooid, waarna ik als fysiotherapeut begonnen ben met werken. Omdat ik mijzelf verder wilde ontwikkelen heb ik een jaar lang vele bijscholingen gevolgd. Uiteindelijk vond ik de fysiotherapie toch te beperkt en ben ik in 2000 een opleiding osteopathie gaan volgen.   

In de opleiding osteopathie wordt  zowel anatomie, fysiologie als pathologie bestudeerd. Op basis van alle klachten die een patiënt heeft, wordt een totaalbeeld samengesteld.

Het osteopathische behandelconcept wordt afgestemd op de de individuele patiënt. Dit maakt osteopathie tot een uniek concept.

Vanaf 2007 tot en met 2012 heb ik bij het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam gewerkt.  Ik heb mij daar onder meer gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen.  Het IMC en ik werken nog altijd samen.

GONNIE VAN DONGEN
OSTEOPAAT

Osteopathie is in  Nederland een post-hbo-opleiding. De opleiding duurt 6 jaar, het laatste jaar is een co-assistentschap. Na de examens en het schrijven van de thesis wordt het diploma osteopaat verkregen  (DO). Hierna word je, zoals ook bij mij het geval is, geregistreerd in het register voor osteopathie (NRO).

Afgestudeerd: 2007

  • 2 jarige opleiding Embrylogie en Ontogenese
  • 2 jarige opleiding  kinderosteopathie
  • Fasciale technieken
  • Gynaecologie

VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK OF OVERLEG